18 Kasım 2015 Çarşamba

DR OETKER EKŞİ MAYA


EKŞİ MAYALI EKMEK

Vanilya ,kabartma tozu konusunda tek biligiğim  , aldığım ve güvendiğim marka Dr. Oetker dir
Uzun zamadır denemeyi isteğim ürünü ise Ekşi Mayasıydı.
Çağan Emre'nin okulunda bu ay proje konuları ekmek idi. Bizde ' tamam ekmek yapıp götürelim ve bunu da ekşi mayalı yapalım ' dedik.

Malzemeler klasik ekmek yapımında kullanılan su,yağ tuz, şeker ve maya

Tabi klasik türk annesi olarak yine tarifte oynadım.Su yerine besleyici olsun diye süt kullandık.







Önce kuru malzemeleri karıştırdık. sıvı maddeleri ekledik. ve  tüm işi makinaya bıraktık. Kenwood prospero kullanıyorum. çok memnunum. yoğurma işinde müthiş kolaylık sağlıyor




Yogurma işi bitice biraz elde karıştıralım dedik. Çağan Emre nin yumuk elleri harika bezeler yaptı.


             Tabi yoğurma sonrası 2.5 saat bekledik.
                                                           


11 tane beze hazırladık.  Tekrar yarım saat daha bekledik. Bundan sonra artık Emre nin uyku saati gelmişti. Pişirme işlemini o yatınca yaptım. yarım saat pişirdim.
Geç olmuştu Piştikten sonra resim çekmemişim. ;).



Ertesi gün okulda arkadaşlarıyla afiyetle yemişler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder