30 Kasım 2014 Pazar

İlk Opera Deneyimi

ÇOCUK DÜNYASI

 Leyla Gencer Sahnesi'nde sergilenen Çocuk Dünyası temsiline katıldık.Oldukça maceralı bir yol bulma yaşadık. Yandex Navigasyon bizi Gimat'ın içine soktu.Klasik yol bulma yöntemi olan taksiciye sorma yöntemi ile kendimizi otopazarının içinde bulduk. Meğerse Leyla Gencer Sahnesi entrasan girişli (çift şeritli otoban yoluna ters olarak girip-abartmıyorum- giriş kapısını buluyorsunuz) bir yermiş.Hatta çıkışta otobanlardaki şeritleri ayıran kavuniçi kukaları yararak ana yola çıkıyorsunuz.

Ayrıca büyük bir otopark sorunu var. Ne yazık ki sanat merkezlerimizi yaparken ulaşım imkanlarını ve park sorunlarını mimarlar ve mühendisler bir kenara bırakıyor.Kesinlikle kapalı gişe bir oyun değildi fakat dışarıdaki otopark kapalı gişe çalışıyordu.


Oyun başlarken sadece bir resim çekebildim. Sahne çocuk sahnesi olarak adlandırılmakta fakat tüm çocuklar annelerinin kucağında seyretmek zorunda kalıyor , nedeni eğimin eğim olmaması. Biz yetişkinler bile önümüzde bir  veli varsa seyredemiyoruz. Düşününki çocukları.

Oyun aslında çok eğitici. Çocukların günümüzde sokak oyunlarını bilmediği üzerine kurulu bir oyundu.Opera ve baleyi ayni anda seyredebildik.
İyi bir bale izleyicisi değilim ama amatörce oynandığı bellliydi.

Bu kadar eleştiri tabi ki anne'den gelmekte. İşin bir de çocuk boyutu var.
Oyun Çağan Emre'nin müthiş ilgisini çekti.Tiyatro'nun vurguladığı abartılı davranışlarda kahkahalarla güldü. T.İş.Bankası yayınlarının Arkadaşım Balerin kitabını daha önceden okuduğumuz için balet ve balerin kavramını canlı olarak ayrımını yapabildi. Solo dansı zevkle izledi. Ertesi gün kreşte öğretmeninin dediğine göre zevkle oyunu anlatmış

 

                                       
                                           Özçekimsiz bir aktivite tabi ki olmaz
 
 
Günün sonu Kahve Dünyası'nda makaron yiyerek sonlandı

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder